В двубой от 18-ия кръг на Лига 1 Лил победи Ним с 3:2 като гост и уверено заема 2-ото място в първенството. Головете за успеха на гостите реализираха Леао, Бамба и Пепе, а за домакините точни бяха Алиу и Депре. Гостите играха с човек по-малко на терена още от 16-ата минута, когато Фонте беше изгонен с директен червен картон.

Лил откри резултата в 4-ата минута на срещата, когато точен беше Леао. Гостите останаха с човек по-малко, след като Фонте получи директен червен картон в 16а-ата минута на срещата.

В края на първото полувреме в 41-ата минута Бамба вкара отличен гол като матира вратаря на домакините Бернардони, който нямаше какво да направи и гостите поведоха с 2:0.

Преднината на "песовете" стана класическа в 66-ата минута, когато Пепе напправи отличен индивидуален пробив и резултата стана 3:0. Домакините се върнаха в двубоя само две минути по-късно, след като Алиу с отличен удар не остави шансове на вратаря на гостите. Крайният резултат беше оформен в края на срещата, когато Депре се разписа. В даденото от съдията продължение отново Депре имаше възможност да се разпише, но това не стана и Лил спечели срещата с 3:2.

След успеха Лил е на второто място с актив от 34 точки, а Ним е на 10-ото място с 23.