Лил победи с 2:0 като гост Анже в мач от 24-ия кръг на френската Лига 1. Виктор Осимен даде аванс на гостите, а през втората част Ренато Санчес оформи крайният резултат.

Гостите стартираха двубоя по отличен начин. В 14-ата минута резултатът бе открит. Виктор Осимен получи прекрасно подаване от Джонатан Бамба. Нападателят овладя и с плътен изстрел в горния десен ъгъл реализира. Главният съдия Беноа Бастиен разгледа ситуацията с ВАР, но посочи централната линия и зачете гола – 0:1.

В 31-ата минута пред Анже се откри страхотна възможност. Венсан Монсо засече от въздуха, но топката прелетя на сантиметри от десния страничен стълб на вратата пазена от Майк Майгнан.

Лил стартира по-добре и втората част. В 51-ата минута пред Лоик Реми се откри добра възможност за втори гол. Французинът овладя топката и шутира, но високо над вратата.

Осем минути по-късно голмайсторът за Лил в този мач – Виктор Осимен стреля с глава след центриране от ъглов удар, но топката прелетя покрай лявата греда.

В 68-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Габриел в наказателното поле на гостите, но главният съдия не уважи претенциите им и не посочи бялата точка.

В 75-ата минута Лил нанесе втори удар. Ренато Санчес се отскубна зад гърба на защитата на Анже, преодоля вратаря и с удар в долния ляв ъгъл реализира – 0:2.

Три минути по-късно Виктор Осимен можеше да направи резултата класически, след като остана очи в очи с Людовик Бютел, но стражът се намеси страхотно и парира опасността.

В 83-ата минута Матиас Перейра получи добро подаване в наказателното поле на гостите и стреля, но покрай левия страничен стълб.

В заключителните минути на двубоя Лил можеше да нанесе и нов удар, но Джонатан Бамбаа стреля над напречната греда.

С победата Лил остана на четвъртото място в Лига 1 с актив от 40 точки, колкото има и третия Рен. От своя страна Анже е 13-и с 30 пункта.