Френските клубове гласуваха във вторник за запазване на Лига 1 с 20 тима през следващия сезон, с което отхвърлиха предложението за увеличаване броя на отборите до 22, което щеше да спаси Амиен и Тулуза от изпадане.

Двата състава се намираха на последните две позиции в класирането, когато шампионатът бе прекратен в началото на април заради пандемията от коронавирус, но отведоха решението на лигата до съда, твърдейки, че изпадането им от висшия ешелон е „несправедливо“. По-рано този месец Върховният административен съд на Франция блокира техните изпадания, докато съдия нареди Френската лига (ЛФП) да преразгледа заедно с Френската футболна федерация предложението за промяна на формата за Лига 1 през следващата кампания. Това можеше да означава увеличаването на първенството с още два отбора, като промоцията щеше да остане, а изпадащите да запазят статута си.

Въпреки това, на Общо събрание на първодивизионните клубове, както и на играчи и треньори, се гласува 74.49% в подкрепа на запазване на Лига 1 с 20 тима. „Вотът последва задълбочено проучване на последствията от Лига 1 с 20, 21 или 22 клуба върху календара за следващия сезон и здравето на играчите. Проучването разгледа и финансовото влияние, разпределението на телевизионни права и последиците върху договорите с телевизии“, се казва в изявление на ЛФП. Амиен обеща да продължи съдебната борба, но гласуването ще сложи край на футболния спор веднъж завинаги, като следващият сезон във Франция ще стартира в края на август и повечето клубове вече подновяват тренировки.

Решението за преждевременно прекратяване на сезона доведе до това шампионатът да бъде решен по брой спечелени точки към спечелени двубои, но това по никакъв начин не промени обявеното за крайно подреждане. Тулуза, на дъното на таблицата няколко месеца и само с три победи и 13 точки от 28 срещи, бе на 14 пункта от спасението. Амиен бе на само на четири точки от плейофа за влизане/оставане. Лориен и Ланс спечелиха промоция на тяхно място, докато обичайните плейофи за влизане/оставане отпаднаха.