Бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо говори за първи път, след като бе уволнен от клуба. Според някои информации Килиан Мбапе е поставил като условие бразилецът да напусне, за да подпише нов договор.

“Не. Беше краят на сезона и може би времето да се решават нещата за бъдещето. Не са ми казвали, че моето напускане е условие Мбапе да преподпише, но не искам да навлизам в тази тема. Фактът, че те успяха да задържат този играч, който е французин, парижанин, е важно за ПСЖ и Лига 1”, заяви Леонардо. 

“Някои неща си остават вътре в клуба. Когато клубът иска да се отърве от теб, няма приятен начин да ти го каже. Исках да остана, но разбирам, че тези неща се случват. Аз съм прагматичен. Три години във футбола са много време. Напускам без огорчение. Честно, никакво огорчение. Имам моите виждания, но сега не е времето да си изливам сърцето. Време е да благодаря на Катар и Париж, че ми дадоха тази възможност и не го правя от популизъм”.

“Можехме да се справим по-добре, винаги може по-добре. Но преживяхме два различни периода. Първият през 2011 г. беше на изграждане, започнахме почти от нулата. Имахме възможност да направим нещо изключително. Идеята беше да изградим нещо. Вторият период ПСЖ вече имаше добър отбор. Тогава беше време за промяна и стигнахме до финала в Шампионската лига. Загубихме достойно от Байерн. Следващата година отпаднахме от Манчестър Сити. Ако погледнете играчите, които привлякохме, кой е преживял това? Селекцията беше невероятна. Мисля, че беше свързана с коронавируса. Обикновено подобни играчи не са на разположение. Ако бяхме спечелили срещу Реал… “.