Пари Сен Жермен беше меко казано категоричен в дербито срещу Лил от 34-ия кръг на Лига 1 и затвърди първото си място със звучно 6:1. Тимът на Лоран Блан като че ли използва опонента си, за да си изкара яда от отпадането от Шампионската лига, като всичките голове бяха реализирани от южноамериканските звезди на столичани. Есекиел Лавеци се отчете с хеттрик, а други две попадения бяха дело на Единсон Кавани.

Първото попадение пък отбеляза Максуел, който го стори само 27 секунди след началния съдийски сигнал. Хавиер Пасторе успя да размине Сидибе отдясно, след което пусна към Серж Орие. Той намери Кавани в наказателното поле, който пък подаде на Максуел вляво и бразилецът прониза вратата за 1:0.

Футболистите на „кучетата“ нямаха време да се опомнят, защото в 4-ата минута вече изоставаха с 2:0. Пред погледа на контузения си капитан Тиаго Силва, неговият колега Тиаго Мота пусна като по конец за Кавани между централните бранители. Уругваецът укроти топката и с техничен удар прехвърли излезлия напред вратар.

Разнищването продължи и в 28-ата минута Блейс Матуиди изведе Кавани сам срещу вратаря фронтално срещу вратата. Разредената отбрана на Лил нямаше шанс, тъй като уругваецът изненада с пас към непокрития Лавеци, който стреля мощно под гредата – 3:0.

Три минути преди паузата аржентинецът за втори път получи възможност да стреля на празна врата и не сбърка. Матуиди направи фантастичен пробив отляво по аутлинията, премина съперник и върна пред вратарското поле, където Лавеци просто насочи кълбото в мрежата.

Лил стигна до утешително попадение в 59-ата минута, когато бившият играч на ПСЖ Марко Баша се възползва от лошо излизане на Сиригу при центриране от корнер и с глава намери отлично горния десен ъгъл на вратата – 4:1.

В 72-ата минута Лил остана с 10 души на терена, след като Себастиан Корчиа бе изгонен с червен картон. Французинът изпусна Лавеци сам срещу вратаря, застигна го и го повали в наказателното поле. От дузпата Кавани беше безапелационен с мощен шут в горния ляв ъгъл не остави шансове на Винсънт Енияма.

Пет минути по-късно Лавеци оформи своя хеттрик в двубоя. Пасторе намери своя сънародник пред дъгата, а той с поемането на топката се освободи от трима защитници и с диагонален шут по тревата препарира стража за крайното 6:1.

Така поне временно столичани дръпнаха с 3 точки пред втория в подреждането Лион, който има 65 и гостува на Реймс. Лил пък остава далеч от Европа – 8-о място с 50 точки, на 7 от петия Сент Етиен.