Отборът на Нант не успя да победи Метц при гостуването си от 26-ия кръг на френската Лига 1, като направи равенство 0:0 и заема седмо място с 39 точки. Тимът на Метц е 17-и с 22 точки и вече пет мача няма успех в шампионата. Домакините удържаха опитите на Нант да реализира, както и натиска на гостите в заключителните моменти, въпреки че в 86-ата минута останаха с човек по-малко заради червения картон на Венсан Пайо.

Анже загуби от Ланс с 1:2 като домакин в друга среща от кръга във Франция. Ланс държи шестата позиция с 40 точки, докато Анже допусна пето поредно поражение и е 14-и с 29 точки. Анжело Фулини откри за гостите в 49-ата минута, а в 69-ата Анже остана с 10 човека на терена, тъй като Мохамед-Али Чо получи втори жълт и съответно червен картон. Домакините успяха да изравнят в 73-ата минута след автогол на Батист Менди, но само три по-късно Жонатан Клос реализира победното попадение за Ланс.

Лориен победи Брест с 1:0 като гост и взе ценни три точки след две срещи без успех в Лига 1. Брест е 12-и във временното класиране с 32, а Лориен заема 16-о място с 24 точки. Ибрахима Коне донесе победата за гостите с попадение в 73-ата минута. Домакините играха с човек по-малко от 29-ата минута, когато червен картон получи Брендан Шардоне.

Отборите на Клермон и Бордо завършиха при 1:1 двубоя по между си от 26-ия кръг на шампионата. Клермон е 15-и в подреждането с 28 точки, а Бордо е предпоследен, 19-и с 22 точки в актива си. Футболистите на Бордо вече четвърти мач са без победа, като имат само четири успеха от началото на сезона. Джошуа Гилавоги реализира за гостите в 13-ата минута, а в 32-ата Елбасан Рашани изравни за домакините от Клермон.

Ето и всички резултати от играните по това време мачове:

Брест - Лориен 0:1

Анже - Ланс 1:2

Метц - Нант 0:0

Клермон Фут - Бордо 1:1