С гол на Секо Фофана в 5-ата минута на добавеното време Ланс обърна закъсалия Сент Етиен и спечели с 2:1, за да направи своята 2022-а година почти перфектна.

Ланс събра 33 точки с днешната победа и се изкачи на 4-о място в класирането, изпреварвайки Рен и Монпелие, които са с по 31. Пред тях е Марсилия с 36, а Сент Етиен продължава агонията и се намира на последното 20-о място с 12 точки, на 4 след Лориен, който е в позицията на плейаута.

Домакините започнаха по-добре и имаха няколко голови положения, а и логично откриха резултата в 38-ата минута. Рияд Будебуз беше застанал на задна греда, за да засече подаването на Садиа Тиуб. Вратарят Жан-Луис Лека реагира, но само за да довкара топката в мрежата си.

През второто полувреме обаче гостите от Ланс буквално удушиха "крокодилите" и в 62-ата минута Арно Калимуендо изпрати топката в страничната греда до вратаря Бердардони. В 71-ата минута домакините можеха да вкарат втори гол с единствената си прилична атака за втората част, след като Будебуз намери Арно-Гуат, чийто удар обаче мина в страни.

В 77-ата минута влезлият като резерва Флориан Сотока се облече в слава след статично положение. При превъзходен корнер на Джонатан Клаус, нападателят се наведе на близката греда и прати с глава топката под гредата на Бернардони.

Накрая Сент Етиен опита да стигне до победата, като едва едно положение беше възможно да реализира. Но в ответната атака гостите стигнаха до сензационната си победа.