Два от отборите в Лига 1 - Ланс и Метц постигнаха победи в 25-ия кръг на първенството на Франция и продължават да мечтаят за петото място в класирането, което дава виза за квалификациите в Лига Европа. 
 
Ланс спечели с 2:1 у дома срещу Дижон, който записа шеста поредна загуба във френския елит. Секо Фофана даде аванс на домакините след половин час игра. В 61-ата минута Глоди Нгонда изравни с шут от границата на пеналта, но три минути по-късно резервата Симон Банза донесе успеха, след като засече подаване от фаул на Жонатан Клос. Гостите играха с 10 души в последния четвърт час, след като Абубакар Камара получи директен червен картон за грубо нарушение.
 
Предпоследният в класирането Ним се наложи с 2:0 над гостуващия Бордо и с втория си пореден успех събра 21 точки, като се доближи на 12 точки от спасителната зона.
 
Биргер Мелинг изведе домакините напред в резултата още в началото, а след това на три пъти гостите имаха великолепни възможности да изравнят, но вратарят на Ним - Батист Рьоне демонстрира фантастичен рефлукс при удари на Адри, Хуанг и Бен Арфа. В 68-ата минута Бордо остана с човек по-малко, след като Лорис Бенито получи червен картон. Това като че ли обезвери съотборниците му и малко след това те допуснаха втори гол. Вкара го Рено Рипар, засичайки с глава центриране от фаул на Елиасон.
 
Резултати, 26-и кръг, Франция
 
Ланс - Дижон 2:1
1:0 Секо Фофана (30), 1:1 Глоди Нгонда (61), 2:1 Симон Банда (64); чк: Абубакар Камара (74, Д) 
 
Ним - Бордо 2:0
1:0 Биргер Мелинг (14), 2:0 Рено Рипар (68)
 
Ница - Метц 1:2
0:1 Бубакар Куяте (15), 0:2 Ламин Гей (38), 1:2 Амин Гуири (61-дузпа)
 
Страсбург - Анже 0:0