Отборът на Лион постигна инфарктна с 2:1 при гостуването на Ница в последен осминафинален сблъсък от Купата на Франция. Резултатът беше открит с попадение на Муса Дембеле в 15-та минута, преди Адам Унас да изравни в 89-та минута и Хусем Аоар да донесе победата на "хлапетата" от 11 метра в последните секунди на срещата.

След не особено активно начало на срещата момчетата на Руди Гарсия успяха да нанесат ключовия удар с реално първото си положение в срещата. Максуел Корне центрира от левия фланг, а неговото подаване не беше изчистено от увисналия Стенли Н'Соки, за да може Муса Дембеле елегантно да препарира Валтер Бенитес за 1:0. 

Тъкмо когато изглеждаше, че гостите ще стигнат до комфортна победа с 1:0, играчите на Патрик Виера успяха да стигнат до шокиращ изравнителен гол минута преди края на редовното време. След дълго подаване на Данте зад гърба на защитата на гостите Адам Унас се възползва от неубедителната намеса на Йоаким Андерсен и с перфектно пласиран изстрел намери десния горен ъгъл на вратата на Чиприан Татарушано за 1:1. 

Драмата обаче тепърва щеше да стане още по-голяма. След отнета топка пред наказателното поле на Ница Карл Токо Екамби беше фаулиран грубо на аут линията от Данте и съдията на срещата не се поколеба да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Хусем Аоар и не сгреши, за да даде победата на Лион и да прати отбора в четвъртфиналите.