Отборът на Лил продължава доброто си представяне от началото на сезона, след като в двубой от 6-ия кръг победи Нант с 2:1.

За „кучетата” това бе четвърти успех през кампанията и с 13 точки те изостават само с 2 от лидера Пари Сен Жермен, който все пак е и с мач по-малко.

На „Стад Пиер Мороа” домакините откриха резултата още в 10-ата минута, когато Тиаго Мендес центрира, а  Жозе Фонте надскочи всички и с глава изстреля топката. Тя рикошира в главата на Еног Кватенг и стана много коварна за Киприан Татарушану.

В края на полувремето пък Никола Пепе изпусна чудесен шанс за второ попадение, след като излезе очи в очи с Татарушану, но румънецът действа блестящо.

В 56-ата минута Лил имаше справедливи претенции за дузпа след игра с ръка на един от бранителите на Нант, но сигнал не последва.

Това обаче не попречи на домакините да стигнат до втори гол. Той падна в 68-ата минута след изключително изпълнение от далечно разстояние на Нанитамо Иконе.

Нант върна едно попадение в 82-ата минута чрез Калифа Кулибали. Той се възползва от рикошет, бе на точното място и реализира покрай Майнан. До края обаче Лил не позволи на съперника да си помисли за изравняване.