Отборът на Монако постигна комфортна победа над Дижон в първи мач от 26-ия кръг на Лига 1. На своя „Луи II”, „монегаските“ взеха пълния комплект от три точки, след като се наложиха с 4:0. Головете за домакините реализираха Кейта Балде, Фабиньо, който бе точен от дузпа, Рони Лопес и Камил Глик, които вкараха в заключителните минути от мача.

Резултатът бе открит още в 13-ата минута на двубоя. Джибрил Сидибе получи топката по дясното крило, надбяга своя опонент и нахлу в наказателното поле, след което намери с отличен пас Кейта Балде. Сенегалецът овладя и след като обработи топката, отправи точен удар за 1:0.

Въпреки че допусна ранен гол, тимът на Дижон продължи да играе настоятелно и дори на моменти имаше териториален превес над своя противник, но не успя да се възползва от този факт.

В 69-ата минута Монако стигна до втори гол, който дойде от дузпа. Тома Лемар бе спънат в наказателното поле, а Фабиньо превърна 11-метровия удар в гол.

Заключителните минути на срещата бяха изцяло в полза на домакините, които успяха да реализират нови два безответни гола. Първо Рони Лопес вкара в 87-ата минута, след като се възползва от една отбита топка, а в продължението на срещата Камил Глик направи 4:0 със свиреп шут, пращайки коженото кълбо неспасяемо в горния десен ъгъл.

Така Монако записа своята 17-та победа от началото на сезона. „Монегаските“ остават на втора позиция с актив от 56 точки, девет по-малко от лидера ПСЖ, който е и с мача по-малко. Дижон пък е 12-ти във временното класиране.