Само няколко отбора от топървенствата на Стария континент могат да се похвалят с факта, че от началото на първенството в своята страна, не познават вкуса на загубата. Разбира се, на първо място изплува името на европейския клубен шампион Ливърпул, който след девет изиграни двубоя има осем победи и едно равенство във Висшата лига.

В Холандия Аякс има почти същите показатели. Осем успеха и два хикса. Пет от победите на Аякс са записани в серия, а водещи голмайстори на тима към този момент са Куинси Промес и Душан Тадич, които имат по 6 попадения.

Ювентус е лидерът в Италия. „Бианконерите” са регистрирали седем победи и едно равенство. Водещ реализатор на тима е Кристиано Роналдо с четири гола на сметката си.

В Германия Волфсбург не познава вкуса на загубата от началото на сезона, но пък „вълците” са записали цели четири равенства – колкото и победи. Това им отрежда второто място в Бундеслигата.

Най-голямата изненада е в Португалия, където новакът Фамалисао продължава да изумява. Скромният тим е лидер в подреждането, като до този момент има записани шест победи и едно равенство.

В Белгия Брюж диктува темпото с осем успеха и два хикса.