Звездният нападател на Пари Сен Жермен Единсон Кавани увери, че не се цели в головия рекорд на Златан Ибрахимович, който шведът постави, докато носеше екипа на френския гранд.

В 36-ия кръг на Лига 1 парижани смляха гостуващия Бастия с 5:0, като уругвайският голаджия вкара 2 гола и изпусна дузпа. С тези попадения той вече има 47 попадения за ПСЖ във всички турнири от началото на сезона.

ПСЖ си спретна шоу за сметка на удавник в Лига 1

През миналата кампания Ибрахимович успя да наниже впечатляващите 50 гола за отбора от „Парк де Пренс“. До края на сезона ПСЖ има достатъчно мачове, в които Кавани да надмине своя бивш съотборник.

„Нашата основна цел е да печелим, а не да бия рекорда на Златан Ибрахимович. С времето може би ще подобря неговото постижение, но не това е целта“, заяви Кавани, който има 128 гола, откакто играе за парижани. Ибрахимович е голмайстор №1 на клуба за всички времена със 156.

„Аз играя в ПСЖ, защото искам да печеля и да вдигам още трофеи. Не знам дали хората ще ме помнят повече от Златан, но не към това се стремя. Ту съм, за да правя отбора по-добър и да израствам в същото време. Всички работим в една и съща посока“, заяви Кавани.