Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани заяви, че не се интересува от желанието на Манчестър Юнайтед да го привлече. Причината е, че най-накрая острието е получил желаните уверения, че ще заема позицията на централния нападател.

28-годишният уругваец се кани да започне третия си сезон с френския шампион, където имаше трудности с адаптацията, ала през миналия сезон вкара 31 гола във всички турнири.

Говореше се, че Кавани може да бъде пратен в „червените дяволи“ като част от бартерна сделка за Анхел Ди Мария. Южноамериканецът не бе много доволен от факта, че заради присъствието на Златан Ибрахимович е принуден да играе на крилото вместо на върха на атаката и това подхранваше допълнително слуховете за размяната.

Неговият агент Валтер Гулилмон обаче заяви, че последните разговори между футбоилста и клуба са убедили клиента му да остане в ПСЖ.

„Това лято към Еди имаше интерес от топ отбори, които си търсят централен нападател“, каза Гулилмон. „Той не обърна внимание на нито една от офертите, защото получи гаранции за мястото си в края на миналия сезон. Ние бяхме уверени, че Ибрахимович ще се изтегли по-далеч от наказателното поле, за да играе по-често с топката, а това оставя поста на нападател за Еди. Така се случи в някои от мачовете през сезон 2014/2015. При тези обстоятелства, Еди ще бъде щастлив в ПСЖ.“