Капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва е под угрозата да пропусне финала за Купата на Франция срещу Оксер.

Причината е контузията в бедрото, която от известно време мъчи бразилския национал. Самият той сподели, че тренира заедно със съотборниците си, ала засега това не увеличава шансовете му за участие в срещата, която е тази вечер от 22 часа българско време.

„Чувствам се добре“, коментира Силва.

„През последните дни се готвя с останалите. Ще направя последни тестове, за да видя дали съм готов на 100 процента. Ако не съм, тогава ще говоря с треньора да избере друг играч“, допълни южноамериканецът.

Шампионът на Франция ПСЖ влиза в двубоя като отявлен фаворит предвид факта, че неговият противник е девети в Лига 2. Въпреки това при последния финал между двата тима за Купата на Франция през 2003 година именно Оксер спечели трофея след победа с 2:1.

„Ние никога не сме се плашили от който и да опонент, затова не виждам защо да сме уплашени преди последния си мач за сезона“, коментира треньорът на парижани Лоран Блан. „Ние изпитваме уважение към Оксер. Подготвихме се по начина, по който го правим обикновено. Не показваме надменност, просто вършим нещата по обичайния за нас начин. Ще се концентрираме върху това да покажем най-доброто, на което сме способни“, допълни французинът.