Легендарният френски футболист Ерик Кантона обвини наставника на националния отбор Раймон Доменек за загубата на „петлите” на финала на Мондиал 2006. Според бившата звезда на Манчестър Юнайтед Зинедин Зидан не бива да бъде обвиняван за поражението, въпреки че халфът остави отбора си с десет души, след като си изпроси червен картон за удар срещу Марко Матераци.

Кантона заяви, че тактическите грешки на Доменек, а не загубата на контрол от страна на Зидан са били причина за загубата.

В интервю за „Л`Екип” Кантона сподели: „Доменек загуби мача. От началото на второто полувреме италианците не атакуваха. Когато Тиери Анри поема топката и няма на кого да я подаде в наказателното поле – тогава какъв е смисълът да имаш четирима защитници и двама дефанзивни халфа?”

„Това е сериозна, много сериозна тактическа грешка – много по-лоша от удара на Зидан,” заяви категорично Кантона.

Кантона се изказа съчувствено към постъпката на Зидан, тъй като самият той има доста подобни прояви, най-забележителната от които един удар с крак по фен на Кристъл Палас. Според Кантона неговата постъпка е била доста по-лоша.

„Аз скочих върху привърженик,” заяви той. „Това не е същото като да реагираш срещу друг човек на игрището. Това, което сторих, бе доста по-сериозно.”