Звездата на Барселона Неймар е бил много силно изкушен от собственика на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи през изминалото лято. Катарският магнат е отправил изключително предложение, което в крайна сметка бразилският футболист е отклонил. За това разкрива агентът Вагнер Рибейро.

Неймар и катарският милиардер са имали среща на остров Ибиса в хотел, който е собственост на Ал-Келайфи.

Френският шампион е бил готов да брои 190 милиона евро на Барселона за Неймар, каквато е сумата записана в освобождаващата клауза в договора на играча с каталунците.

От Пари Сен Жермен са предложили на Неймар заплата от 40 милиона евро на година, като в момента той получава 9,5 милиона евро в Барселона.

Келайфи е гарантирал пълна защита на Неймар срещу съдебните власти.

Освен това собственикът на Пари Сен Жермен е предложил на 24-годишния футболист на негово име да бъде кръстена хотелска верига, от която той е щял да получава сериозен процент печалба.

Също така в офертата към Неймар е бил включен и частен самолет, който веднага с подписването на договора е щял да стане собственост на футболиста и да се грижи изцяло за неговите прищявки.

Преговорите между 24-годишния олимпийски шампион и Барса се проточиха доста време, но в крайна сметка той подписа 5-годишно споразумение с освобождаваща клауза в размер на 200 милиона евро (169,5 милиона паунда) за първата година, която се увеличава до 220 милиона (186,4 милиона паунда) през втората и стига до 250 милиона евро (212 милиона паунда) за оставащите 3 сезона.

Неймар играе на „Камп Ноу“ от 2013 година, когато пристигна от Сантос. През миналия сезон нападателят се отчете с 24 гола за титлата в Ла Лига.