Френският вестник L`Equipe се добра до пълен запис на разговора между Карим Бензема и негов приятел, замисляйки изнудването на Матийо Валбуена.

20-минутният диалог е транскрибиран изцяло, и в него Бензема и приятелят му от детинство Карим Зенати разговарят за плана си.

Бензема казва на събеседника си, че е казал на Валбуена следното: "Ако искаш видеото да бъде унищожено, ела да се срещнеш с моя приятел в Лион."

Бензема казва на Зенати, че Валбуена е помислил всичко за майтап: "Не мисля, че ме прие на сериозно."

След това Бензема е казал на Валбуена, че "във видеото се вижда всичко", след като той го е попитал дали му се виждат татуировките.

Още от думите на Бензема са:"Аз съм тук, за да помогна нещата да се случат" и "Давам ти думата си, че няма друго копие."

Бензема обяснява на Валбуена, че е изгледал видеото и добавя: "Ако искаш видеото да бъде унищожено, ела да се срещнеш с моя приятел в Лион. Ще се видите лично и ще говориш с него, не пращай друг човек."

Бензема казва на Зенати, че Валбуена е започнал да се паникьосва в хода на разговора. "Прави каквото искаш. Ако не искаш да платиш, ок, това си е твоят живот, но съм те предупредил," е казал още нападателят на Валбуена.