Лил записа второ поредно поражение в Лига 1, при това с идентичен резултат. Дни преди мача с Левски в Лига Европа, и няколко след него, „песовете” загубиха с 1:3, първо от Лион, а тази вечер и от Олимпик Марсилия. След като не бе претърпявал поражение два месеца и половина, тимът на Руди Гарсия записа две за една седмица, като между тях поне успя да бие Левски с мъка, само с 1:0.

Срещу Марсилия Лил не бе на ниво, и въпреки че поведе в резултата, после допусна три гола и така отстъпи на своя „Стад Метропол”. Кабайе откри в 26-та минута, но през второто полувреме Лоик Реми изравни в 53-та, Лучо направи 2:1 за Марсилия в 71-та, а отново Реми в 81-та подпечата успеха на гостите.

В по-голямата си част мачът бе равностоен, като Лил дори имаше повече положения пред вратата на Стив Манданда. Повечето от ударите на „песовете” обаче излизаха в аут, и единствено Кабайе успя да намери мрежата.

Руди Гарсия пусна в игра следния състав: Ландро, Дебуши, Рами, Шеджу, Бериа, Кабайе (Гей 84`), Мавуба, Балмон (Обраняк 74`), Жервиньо, Соу и Азар (Линг 84`).

В класирането Лил е на осмо място с 14 точки. Френският тим гостува в София на 4 ноември.