Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти заяви, че новото попълнение в тима Златан Ибрахимович ще направи своя дебют в приятелския мач срещу Ди Си Юнайтед в неделя.

Шведският национал премина на „Парк де Пренс“ за сума от около 18 милиона паунда заедно със съотборника си в Милан Тиаго Силва. Във вторник той се присъедини към подготвителния лагер на новия си клуб в САЩ и ще запише първите си минути в срещата, която ще се играе в столицата Вашингтон.

„Той ще изиграе 30 минути и ще бъде титуляр“, сподели Анчелоти. „Той е в добра форма и няма проблеми при тренировките. Работи здраво първите няколко дни и в момента е леко уморен, но пристигна в добра кондиция.“

„Ибрахимович е голям професионалист и се разбира добре с останалите. Той ще започне мача с Кевин Гамейро и Жереми Менес, които ще го подкрепят по крилата“, добави италианският специалист, като не пропусна да похвали страхотната работа, която ръководството на ПСЖ свърши през летния трансферен прозорец.

„Много е трудно да подпишеш с талантливи играчи като Ибрахимович, Тиаго Силва, Есекиел Лавеци и Марко Верати. Това е качествен отбор. Аз съм напълно доволен, че разполагаме с такива играчи. Ибра има умения, характер, опит и индивидуалност. Това са всичките съставки, които са му необходими, за да стане ключов футболист за клуба. Той ще помогне и на своите съотборници да подобрят играта си“, смята Анчелоти.