Звездата на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович записа със златни букви името си в историята на клуба, като стана най-добрият реализатор за парижани във всички турнири. Това стана след двата му гола срещу Олимпик Марсилия в дербито в неделя вечерта. 

Така шведът вече има на сметката си 110 попадения от 137 мача, с което изпревари Педро Паулета, който има 109 гола, но в повече от 200 двубоя. Самият Ибра е много щастлив от постижението, но няма намерение да спира дотук. 

"Чувството е страхотно. Всеки път, когато счупиш рекорд, си щастлив и тръпката е невероятна. Но нямам намерение да спирам до тук. Искам да продължа в същия дух и да чупя още постижения."

"Не знам какво крие бъдещето, но със сигурност нямам намерение да спра да вкарвам. Надявам се да продължавам да творя история за ПСЖ, точно както го правех досега", сподели Ибрахимович след рекорда си. 

Нападателят има договор до 2016 г., като през лятото беше свързван с трансфер в Милан, но реши да остане на "Парк де Пренс". Това му се отплати с подобряване на рекорда, при това само 24 часа след 34-ия му рожден ден.