Франция завърши наравно 0:0 срещу Парагвай в предпоследна контрола преди началото на Евро 2008. „Петлите” пропуснаха много голови положения, но срещнаха и сериозен отпор от южноамериканския си съперник. Резултатът обаче със сигурност не зарадва феновете на Франция, както и селекционера на тима Раймон Доменек, който и без това е критикуван за избора си на нападатели.

Най-големият проблем пред „сините” се оказа завършващата фаза на атаката, където Анре, Бензема, Рибери, Гову, Насри и новият любимец на треньора Бафе Гомис така и не намериха мрежата.

Първото полувреме бе интересно и атрактивно, но добре организираният тим на Парагвай се държеше твърдо решен да не дава подаръци на съперника. Така започна и втората част, като отново Франция бе по-дейният отбор. Въпреки това най-чистата ситуация се откри в средата на полувремето, когато при една контраатака на гостите Ласана Диара се оказа последна преграда между топката и вратата и изби от гол линията.

Едва в последните десет минути от двубоя французите тръгнаха на тотален щурм, и не бяха далеч от успеха. В 84-та минута Гову нацели гредата, а малко след това Насри шутира опасно, но ударът му бе спасен.

След посредственото си представяне френските национали бяха освиркани от собствените си фенове. „Петлите” ще имат шанс да им се реваншират преди началото на Евро 2008, тъй като във вторник срещат Колумбия в контрола.

Съставът на Франция: Купе, Бумсонг, Клер, Скилачи, Евра, Малуда, Макелеле (Диара, 46), Тулалан (Насри 70), Рибери (Гову 46), Анри (Гомис), Бензема (Анелка 62)