Отборът на Олимпик Лион не успя да спре Пари Сен Жермен в четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата във Франция. ПСЖ победи като домакин с 2:1 и се класира за полуфиналите в надпреварата.

ПСЖ, който е лидер във френския шампионат се справи с опонента си, който пък заема шестата позиция. В двубоя за Купата домакините поведоха с гол на 20-годишния Адриен Рабио в 17-ата минута. В самия край на първото полувреме обаче отборът на Лион успя да изравни с попадение на Корентин Толисо в 42-ата минута.

Над 47-хиляди зрители обаче не останаха разочаровани през второто полувреме след като домакините стигнаха до успеха с гол на Лукас Моура в 73-ата минута. Бразилецът вкара в 73-ата минута и така ПСЖ не допусна изненада.

източник: БГНЕС

В друга среща от четвъртфиналите Лил отстрани Гингам, но трябваше да мине през продължения и дузпи.

Така Лил се присъедини към ПСЖ, Тулуза и Бордо на полуфиналите в надпреварата.

В редовното време двубоят завърши при 0:0, но крайното 4:2 изпрати Лил напред в турнира. Гостите бяха по-точни при дузпите и с победния шут на Ерик Бутеак, който вкара последната дузпа, Лил ликува. 

Според изтегления жребий Пари Сен Жермен ще срещне Тулуза на полуфиналите. В другата двойка един срещу друг ще излязат Лил и Бордо.