Бившият селекционер на Франция Еме Жаке, който по принцип е един от защитниците на настоящия треньор на „петлите” Раймон Доменек, също се обърна срещу него, и го призова да се оттегли. Жаке, световен шампион с националния тим от 1998 година, заяви пред „Франс Футбол”: „Когато заемаш такава позиция, какъвто бе и моят случай, четири години са достатъчни.”

„След това просто става твърде тежко. Има твърде много неща, които ти пречат да си вършиш добре работата. Затова обвинявам футболната федерация: там не разбират същността на работата на треньора. Това е работа, която може да се заема само за четири години, защото е изложена на прекалено много влияния и критики,” обяснява Еме Жаке.

Раймон Доменек е начело на Франция от юли 2004 година и в скоро време може да подобри рекорда по най-много мачове с тима. Жаке до скоро подкрепяше напълно колегата си, но изявлението му сега определено ще има широк отзвук.

Друг френски специалист Пол Льо Гуен също изрази подобно мнение, като Жаке. „Аз харесвам Раймон Доменек. Но ако трябва да съм честен, бих предпочел да се разбере с федерацията и да се оттегли сега,” заяви той пред Канал +.

Раймон Доменек вече близо две години е под невероятно напрежение и непрекъснато е критикуван, въпреки че успя да класира Франция за Мондиал 2010, след скандалния гол на Уилям Галас, паднал след игра с ръка на Тиери Анри.