Монако защити по перфектен начин третото си място в Лига 1, след като надигра гостуващия Тулуза с 4:1 в среща от 35-ия кръг на френското първенство. Димитър Бербатов не попадна в сметките на „монегаските“ заради травма в гърба, но неговите съотборници бяха без съмнение по-добрият тим на своя „Луи II“.

Те откриха резултата още в 9-ата минута, когато Яник Ферейра-Караско и Бернардо Силва разиграха отдясно, а от трудна позиция по диагонала младият португалец изненада противниковия вратар с отсечен удар за 1:0.

В 26-ата минута Тулуза се върна в срещата след отлично проведена контраатака. Статично положение пред вратата на гостите им позволи да се преборят за топката, а Оскар Трехо се понесе напред и пробяга 2/3 от терена, преди да пусна вдясно за Мартин Брейтуайт, който с техничен удар в близкия ъгъл изравни.

Монако още до почивката си върна водачеството след чудесен рейд на Антони Марсиал в наказателното поле и фаул на Трехо, който доведе до дузпа. Младокът не трепна при изпълнението и шутира силно в центъра.

В 56-ата минута Жоао Моутиньо до голяма степен предреши крайния изход. Нисичкият халф отбеляза един от редките си голове с глава, след като Андреа Раги му достави перфектна топка отдясно и при близката греда португалецът стреля неспасяемо в горния ъгъл.

Към края на мача остана време и за грозни сцени, като заради сдърпване двата тима останаха с по 10 души на терен. За Тулуза изгоненият беше Жан-Армел Кана-Бийик, а домакините се лишиха от услугите на Набил Дирар.

В третата минута от довабеното време Валер Жермен пък оформи крайното 4:1, което означаваше 65 точки в актива на Монако. Така тимът от княжеството засега държи последната квота за Шампионската лига и води с 5 пункта пред Олимпик Марсилия и Сент Етиен.