Отборът на Олимпик Марсилия спечели като гост на Ним с 3:2 в първи мач от 27-мия кръг на френската Лига 1. Домакините откриха чрез Зинедин Ферхат в 5-ата, но в 10-ата минута Дарио Бенедето изравни. С нови два гола на 29-годишния аржентинец в 36-ата и 68-ата минута марсилци обърнаха резултата, а Бенедето оформи своя хеттрик. В добавеното време на срещата Лука Део оформи крайния резултат.

Още в петата минута домакините успяха да открият резултата. Зинедин Ферхат комбинира с Нолан Ру, който стреля, но вратарят Манданда отрази удара. Топката обаче стигна отново до Ферхат, който отблизо отбеляза за 1:0.

Само след нови пет минути гостите изравниха. Бубакар Камара изведе по чудесен начин Буна Сар отдясно в наказателното поле, който с едно докосване намери на далечната греда Дарио Бенедето и нападателят реализира на празна врата – 1:1.

В 36-ата минута Димитри Пайе изведе Бенедто зад защитата на Ним и аржентинецът, останал сам срещу вратаря го прехвърли, за да направи обрата пълен.

През втората част Бенедето успя да оформи своя хеттрик. В 68-ата минута Пайе центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, където защитник в червено опита да избие топката, но тя рикошира в Дуйе Чалета-Цар и попадна на крака на Бенедето и нападателят отблизо разстреля вратаря на Ним – 1:3.

Във втората минута на добавеното време на срещата Ним успя да вкара второ попадение. Ясине Бенрау центрира от корнер в наказателното поле, където Лука Део изпревари Стив Манданда и с глава реализира, за да оформи и крайния резултат от 2:3.

С тази победа Марсилия събира актив от 55 точки и остава на втората позиция, на десет зад лидера ПСЖ, който е с мач по-малко. Ним остават 18-ти с 27 пункта. В следващия кръг възпитаниците на Андре Виаш Боаш приемат Амиен, докато Ним гостува на Метц.