Един от доскоро най-обещаващите френски играчи ще се завърне да играе в родината. Това е нападателят Хатем Бен Арфа, който е на крачка от преминаване в Ница от Лига 1. 

Играчът е постигнал принципно споразумение с тима от Франция, като остава в понеделник да мине медицинските прегледи. След това се очаква да подпише договор за шест месеца под наем. 

Бен Арфа е собственост на Нюкасъл, но "свраките" категорично не го искат в състава си. Затова в началото на сезона го дадоха под наем в Хъл Сити, но и там той не разкри потенциала си. Затова се връща във Франция. 

Нападателят може да премине за постоянно в новия си тим след края на сезона, тъй като от лятото става свободен агент. Преди това в родината си е играл за гранда Олимпик Лион. 

"В Ница сме доволни да обявим, че имаме принципна договорка с Хатем Бен Арфа. Ако всичко е наред при медицинските тестове, ще приветстваме този страхотен футболист, който никога в кариерата си не е бил толкова близо до нашия клуб", се казва в съобщение на официалния сайт на Ница.