Полузащитникът на Олимпик Лион Йоан Гуркюф е готов да намали заплатата си, за да премине в Арсенал. Това заяви лично президентът на французите Жан-Мишел Олас.

27-годишният играч, който преди бе известен като „новия Зидан“, до този момент така и не успя да оправдае високите очаквания към себе си. В момента той прибира по 80 хиляди паунда на седмица, а „хлапетата“ се опитват да го продадат, за да закърпят финансовото си положение.

Заплатата му сериозно намалява опциите пред клубното ръководство, което се цели единствено в трансфер в чужбина. „Представяте ли си да плащаме част от неговата заплата, за да може той да играе в друг френски тим? Никога не сме обмисляли такъв вариант и това ще бъде още по-глупаво като ход в настоящия момент“, реагира Олас.

„Всичко, което знам, ако съм разбрал правилно, е, че той е готов да намали заплатата си, за да отиде в Арсенал. Преди време говорих с агента му, който поиска ексклузивни права да води преговори. Аз му отказах, но бих му дал частични такива, просто за да видя какво ще се случи“, завърши Олас.