Ейдур Гудьонсен вече официално е футболист на Монако, след като премина от Барселона и подписа договор за две години. Клубът от княжеството привлече и полузащитника на Льо Ман Матийо Котадьо.

Старши треньорът на Монако Ги Лаком търсеше отдавна още един нападател, след като трансферът на Стив Савидан пропадна, когато на френския голмайстор му бе открито сърдечно заболяване и той се отказа от спорта.

Подписът на Гудьонсен обаче е голям успех за Монако. „Това е ново предизвикателство за мен. Монако е клуб с богата история, голям клуб. Най-много ме заинтригува онова, което ми каза треньорът, относно ролята, която ще ми даде,” сподели исландецът. „Възнамерявам да приложа целия си опит и се надявам да вкарам много попадения. В Барселона играех като полузащитник. Аз мога да изпълнявам и двете функции – и халф, и нападател – еднакво добре. Просто искам да играя – нещо, което не ми се удаваше често в Барселона.”

Привличането на Ейдур Гудьонсен автоматически позволи на младия нападател на Монако Джамел Бакар да се присъедини към Нанси.