Олимпик Лион не успя да отбележи гол и завърши 0:0 в гостуването си на Лориен в двубой от втория кръг на френското първенство. С този резултат Лион се изкачи на второто място, което дели с отборите на Марсилия, Монако и Лориен с по 4 точки.

Гренобъл без Христо Янев се наложи с 1:0 над гостуващия Рен и зае първо място във временното класиране, след като Оксер не успя да победи Марсилия. Софане Фегули изпусна дузпа за Гренобъл в 10-та минута на срещата, но в 20-та Насим Акрур поправи грешката на съотборника си с точното попадение, донесло трите точки на новака в елита.

В последния мач от този втори кръг Оксер имаше шанс да излезе заедно с Гренобъл начело в класирането, но поражението с 0:4 от Олимпик Марсилия като гост остави именно новаците като единствен водач в таблицата.

Марсилия излезе напред в резултата след попадение на Мамаду Нианг с глава още в 17-та минута. Стефан Грихтинг направи 2:0 в 63-та минута, когато си отбеляза автогол след като удар на Хатем Лен Арфа рикошира в тялото му. Резервата Елиът Грандин направи класическото 3:0 в 76-та минута, а Будевайн Зенден оформи крайния резултат от пряк свободен удар в 86-та минута.

Всички резултати от този втори кръг във Франция:

Гренобъл - Рен 1:0

Лориен - Олимпик Лион 0:0

Олимпик Марсилия – Оксер 4:0

В събота:

Каен - Валансиен 3:1

Лил - Льо Ман 1:3

Нант - Монако 1:1

Ница - Нанси 2:1

Сен Етиен - Сошо 2:1

Тулуза - Льо Авър 2:1

Пари Сен Жермен - Бордо 1:0