Новото попълнение на Олимпик Лион Бафетимби Гомис се разписа за първата победа на тима в Лига 1, с минималното 1:0 срещу Валенсиен. След като миналата седмица завърши наравно 2:2, напрежението тежеше на футболистите на Клод Пюел, и те изпитваха сериозни трудности да завършват положенията си. Заедно с другото ново попълнение Лисандро Лопес обаче, Гомис постепенно влезе в ритъм и атаките на Лион ставаха все по-опасни.

Така се стигна до 37-та минута, когато Антони Ревелие намери добре Бастос, и той от своя страна пусна перфектно топката към Гомис, за да може френският национал да закове кълбото с глава във вратата на Валенсиен.

Лион доминираше и през второто полувреме, а Лисандро не спираше да тормози защитата на гостите, но тя остана непоколебима до края на мача.

В друг мач от тази вечер, шампионът Бордо удържа Сошо и се наложи с 3:2 като гост, за да се задържи в челото на таблицата. Мароканският национал Маруан Чамак се разписа два пъти, а Иван Стеванович си отбеляза автогол, за сметката на Бордо, а Чарли Дейвис реализира и двете попадения за Сошо.

Резултатите в Лига 1:

Ланс – Оксер 2:0

Лориен – Монпелие 2:2

Нанси – Монако 4:0

ПСЖ – Льо Ман 3:1

Тулуза – Сент Етиен  3:1