Нападателят на Олимпик Лион реши да заплете още повече ситуацията около себе си, като за пореден път отказа да напусне тима. Сериозен интерес към него проявява Суонси Сити, който дори вече се разбра с ръководството на „хлапетата“, ала бившият френски национал продължава да е против свой трансфер.

Стигна се дотам, че преди дни треньорът на Лион Реми Гард публично обяви това, което се знае от доста време – че клубът ще трябва да се раздели с част от футболистите си заради влошеното си финансово състояние. Заради нежеланието си да съдейства Гомис бе отстранен от подготовката на отбора, но и това не го впечатли от себе си.

„Гард не ми е казвал нищо за това“, заяви бившият ас на Сент Етиен. „Не такъв е най-дипломатичния начин да се отнесеш с играч, който е вкарал 50 гола за тима, откакто ти си начело. Според мен заслужавам нещо повече.“

„Ако не намеря отбор, който да ми гарантира това, което искам, който има същите амбиции като мен, ще остана. Готов съм да помогна на отбора. Ще работя, за да бъда готов, ако ме потърсят. В същото време искам да кажа, че никой не може да ме принуди да отида някъде, където не желая. Това е сигурно. Аз още съм в Лион и съм доста далеч от напускане.“

„Дали съм отказал на Суонси? Уважавам всички отбори, но все още е мое право да избера своята дестинация, нали така? Искам сам да взема това решение, без някой да ми диктува. Няма значение, че са ми предлагали повече пари. Въпросът не опира до финанси. През първата си година тук Лион се договори с Фенербахче за мен, но това не ми попречи да откажа“, завърши Гомис.