С хеттрик на Александър Головин Монако победи с 4:3 Ним в най-зрелищния мач от 24-тия кръг на френската Лига 1. Победата, която е седма поредна за монегаските, доближи тима на четири точки от лидера Олимпик Лион, но те все още са извън зона "Шампионска лига", заемайки третото място.

Головин даде аванс на Монако още в третата минута на мача, а в 12-ата покачи на 2:0. Ним, който се намира на последното 20-о място в класирането, обаче бързо успя да изравни с голове на Люка Дьо и Зинедин Ферхат. В 62-ата минута Головин оформи хеттрика си, а в 77-ата минута асистира на Кевин Фоланд за 4:2.

Никлас Елиасон върна един гол за Ним в 81-вата минута, но до края домакините не успяха да изравнят отново и да вземат поне точка от мача.

Монпелие също постигна резултатна победа, като се наложи с 4:2 над Дижон. Гостите от Дижон, които са предпоследни в таблицата, поведоха още в петата минута чрез Сену Кулибали, което бе и единственият гол до почивката. В първите десет минути след подновяването на играта Монпелие сътвори обрат с два гола на Гаетан Лаборд.

Теджи Савание бе точен за 3:1 в 61-ата минута, а малко след това Брест остана с 10 души на терена след втори жълт картон на Кулибали. Гостите получиха надежди, че могат да вземат нещо от мача в 88-ата минута, когато Муса Конате реализира дузпа, но в добавеното време Петър Скулетич сложи точка на спора с четвърти гол за Монпелие.

Ница сложи край на серията си от две последователни загуби с победа с 3:0 над Анже. На Лазурния бряг домакините поведоха още в 9-ата минута, когато Сулейман Думбия си вкара автогол, а в 17-ата преднината им бе удвоена от Мизиане Маолида. Крайното 3:0 оформи Амин Гуйри десетени минути преди последния съдийски сигнал.

В последния мач този следобед Сент Етиен спечели с 1:0 срещу Метц след автогол на Джон Бойе още в 14-ата минута на мача.