Голямото дерби на френския футбол между Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия завърши с равенство 1:1, като и двата отбора разочароваха с представянето си и показаха, защо се намират на незавидни позиции в класирането.

В самото начало на двубоя на щастливия за България стадион Парк Де Пренс Пеги Люндула можеше да открие за домакините от ПСЖ след центриране на Жером Ротен, но вратарят Стив Манданда показа защо е младежки национал на Франция.

Марсилия излезе напред в резултата в десетата минута, когато след грешка на стража на парижани Микел Ландрьо бившият нападател на Ливърпул Джибрил Сисе се разписа с глава.

В двадесетата минута Ротен изящно подаде на непокритият Пеги Люндула, който с глава не пропусна да накаже бившия си тим.

Жулиен Родригес можеше да възвърне преднината на Марсилия преди почивката, но Ландрьо показа класа.

През втората част Пари Сен Жермен можеше да излезе напред в резултата, но Дидие Дигард пропусна, а в последните минути Самир Насри и Беноа Шейру имаха възможност да донесат победа на Олимпик, но не успяха.

ПСЖ е без загуба в последните четири мача, но само един от тях бе спечелен. Парижани са на 13-та позиция в класирането с осем точки. Участникът в Шампионската лига Марсилия е 15-ти с едва седем точки от седем мача.