Отборът на Лион успя да вземе по инфарктен начин гостуването си на Тулуза, побеждавайки при с 3:2. Головете за "хлапетата" отбелязаха Муса Дембеле, както и два от Мемфис Депай. За домакините точни бяха Яя Саного, както и автогол на Антони Лопес. 

Двубоят започна добре за домакинския състав. След добра контраатака Кевин Алмиан намери Саного с чудесно центриране на броени метри пред вратата на Лопес и бившият нападател на Арсенал направи резултата 1:0. 

Авансът на Тулуза обаче не се задържа дълго. В 26-та минута друг бивш играч на Арсенал - Джеф-Рейн Аделайд, пусна чудесен пас към Мемфис Депай и холандецът не сбърка фронтално срещу вратата, за да изравни резултата. 

В началото на втората част домакините отново поведоха по един необичаен начин. Левият бек Исиага Сила цебтрира и вратарят на "хлапетата" Антони Лопес не успя да боксира добре, като в крайна сметка той някак успя да добута топката в своята врата, отбелязавайки си комичен автогол. 

Гостите обаче не оставиха нещата по този начин. В 67-та минута, след многоходова комбинация с няколко подавания на малко пространство пред наказателното поле на Тулуза Муса Дембеле успя да се освободи и да стреля, поразявайки вратата на Баптист Рьоне за 2:2. 

В 5-та и последна минута на добавеното време дойде и решителният момент в срещата. Мемфис Депай напредна с индивидуален пробив през центъра на терена, влезе в наказателното поле и пласира елегантен удар под плонжа на стража на Тулуза, за да направи резултата 3:2 и да дари победата на своя тим. 

По този начин Лион излезе на 8-та позиция с актив от 16 точки от 12 двубои, докато Тулуза остана на предпоследното 19-то място, събирайки актив от едва 4 точки по-малко от "хлапетата". 

Ето и всички резултатаи от изиграните в събота мачове в Лига 1: 

Марсилия - Лил 2:1

Амиен - Брест 1:0

Анже - Страсбург 1:0

Мец - Монпелие 2:2 

Ним - Рен - отложен заради дъжд