Треньорът на Олимпик Марсилия Ерик Геретс разясни причините за решението си да напусне тима през лятото, въпреки първото място в класирането на Лига 1 в момента и сериозните шансове за титлата.

„Със сигурност хората забравят, че поех тима от 18-о място през миналия сезон и завършихме трети. През декември, когато се колебаехме между третото и петото място в класирането, тогава беше това интервю с Робърт-Луис Драйфус”, каза белгийският специалист.

„След тази статия се почувствах атакуван. Той забрави колко далеч сме стигнали. Той имаше своите съмнения. Никога не ми е бил предлаган нов контракт, дори когато отборът доказа, че е на прав път през януари февруари или март.”

„Времето дойде, когато казах, че не мога да чакам повече. Така в края на март взех моето решение. Жалко е, мислех, че това може да бъде решено за пет минути. Кълна се в живота на децата си, че ако ми беше предложен контракт за две или повече години преди края на март, щях да подпиша”, добави Геретс.

Според слуховете след него може да напусне и президента на Марсилия Папа Диуф, който обмисля своето бъдеще на Стад Велодром.