Нападателят на Атлетико Мадрид Кевин Гамейро припомни не толкова радостните си мигове в Пари Сен Жермен, за да разкритикува бившия треньор на Реал Мадрид и настоящ на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти. Френският национал заяви, че специалистът не е спазил обещанията, които е дал, докато двамата бяха заедно на „Парк де Пренс“.

Анчелоти беше наставникът, при който масивните инвестиции на катарския богаташ Насер Ал-Хелайфи започнаха да берат първите си успехи. Гамейро бе един от първите по-значими трансфери в клуба, но последвалите звездните покупки го превърнаха в резерва. Той направи няколко опита да напусне, като през 2013 година успя и премина в Севиля.

„Още в края на първия си сезон (Гамейро игра 2 години в ПСЖ – б.р.) му казах, че искам да си тръгна, но той ме спря. Каза ми, че ще играя, че ще получа игрови минути предвид наситената програма“, коментира Гамейро. „Анчелоти обаче не удържа на думата си. Срещу Валенсия, когато Ибрахимович беше наказан, аз не бях титуляр. На следващия ден отидох в офиса му и поисках обяснения. Той беше отворен за диалог, но това не промени нищо.“

„Когато смениха Антоан Комбуаре беше заменен от Анчелоти, бързо разбрах, че нямам бъдеще при него. Точно в онзи миг осъзнах, че няма как да играя в ПСЖ. Просто нямаше да се получи. Престанах да бъда водеща фигура, а се превърнах в резерва, която никога не играеше“, добави Гамейро.