Френският защитник Уилям Галас обяви, че ще бъде „залепен” за телевизора по време на евроквалификацията между Шотландия и Италия, и ще се „надява Шотландия да загуби”. Победа на Скуадра Адзура на „Хемпдън Парк” в събота ще прати Франция на Евро 2008. Равенство или успех за Шотландия обаче ще означава, че Франция трябва задължително да вземе точка от гостуването си на Украйна следващата сряда.

Пред уебсайта на клубния си тим Арсенал Уилям Галас заяви: „Ще гледаме мача между Шотландия и Италия. Съжалявам, но се надявам Шотландия да загуби. Не съм изненадан, че шотландците са в борбата, те са добър отбор и дават максимума от себе си.”

Защитникът се надява, че мястото на Франция на еврофиналите няма да зависи от последния мач на тима. „Ще бъде тежък мач в Киев, но всички сме наясно, че може би ще трябва да търсим точка там,” коментира Галас.

Уилям Галас очевидно не е чул забраната на селекционера на Франция Раймон Доменек, който през седмицата обяви, че няма да позволи на играчите си да гледат мача между Шотландия и Италия. Причината е, че Домонек иска възпитаниците му да наблюдават двубоя между Украйна и Литва, за да се подготвят за следващия си мач.