Вратарят на Олимпик Марсилия и френския национален отбор Стийв Манданда разкри, че извадил огромен късмет с тежката си травма в края на май. По думите на тъмнокожия футболист счупването на шиен прешлен, което претърпя през май, спокойно е можело да го парализира.

Контузията, която Манданда претърпя при сблъсъка с играча на Гингам Мустафа Ятабаре на 17 май, на практика сложи край на надеждите му да играе на Мондиал 2014.

29-годишният футболист на „финикийците“ обаче смята, че положението е могло да бъде много по-лошо.

„В разгара на мача нямаш много време да си задаваш въпроси“, коментира Манданда. „След удара исках да стана, но усетих, че това не е възможно и ме изнесоха на носилка.“

„Докато хората ме носеха си мислех само дали ще се възстановя навреме, за да играя на Световното. Не разбирах колко сериозен е бил инцидентът. Можех да получа тетраплегия (парализа на четирите крайника – б.р.) и да се наложи да спра с футбола.“

„Неврохирургът ми каза това на другия ден след всичките изследвания. Той ми каза, че няма да хода на Мондиала, но съм имал късмет да избегна по-лоша травма. Нещата можеха да са много по-сериозни“, завърши Манданда.