Президентът на професионалната футбола лига във Франция, Натали Боа де ла Тур, изпрати писмо до УЕФА, в което се оплаква от намесата на шефа на Ла Лига Хавиер Тебас, който сезира европейската футболна централа, която трябва да се произнесе относно финансовия баланс на Пари Сен Жермен и дали клубът спазва правилата за финансов феърплей.

„Тези изявления представляват намеса във функционирането на френската лига и професионалния футбол в страната. Това цели да се навреди на имиджа на Пари Сен Жермен и косвено на останалата част от френската лига“, коментира Боа де ла Тур пред „L’Equipe“.

Боа де ла Тур е изпратил официално писмо до шефа на УЕФА Александър Чеферин относно ситуацията с Пари Сен Жермен.

Към протеста на Боа де ла Тур се присъедини и Френската футболна федерация, която поиска шефът на Ла Лига Хавиер Тебас да спре с атаките срещу Пари Сен Жермен и бе намекнато, че той може да бъде даден на съд.

Президентът на Френската лига поиска УЕФА да изиска от Тебас "да използва нивото на достоен език", без да навреди на имиджа на футбола.

Критиките на Хавиер Тебас към Пари Сен Жермен се увеличиха драстично, след като френският клуб активира освобождаващата клауза в договора на Неймар и плати 222 милиона евро на Барселона за бразилеца.

От УЕФА вече започнаха разследване срещу Пари Сен Жермен относно това дали клубът е изряден финансово и дали спазва финансовия феърплей. Предполага се, че УЕФА ще наложи финансова глоба на парижани.

Хавиер Тебас обяви, че очаква решението на УЕФА и е готов да сезира Европейския съюз и Европейската комисия, ако Пари Сен Жермен не бъде наказан спрямо законите на централата.