Вратарят на Фиорентина Себастиен Фрей съобщи, че се отказва от кариера в националния отбор, като не скри, че решението му е заради селекционера на „петлите” Реймон Доменек.

Фрей е считан за един от най-добрите вратари в Европа, но въпреки това има само два мача за Франция, като една от основните причини е именно Доменек.

Той бе в селекцията на „петлите” за Евро 2008, но бе резерва на Грегори Купе, решение, за което Доменек бе остро критикуван.

Самият наставник е много недолюбван в родината си, след като не повика за Европейското играчи като Давид Трезеге, Матьо Фламини, Бакари Саня и Гаел Клиши.

Новият сезон започна страхотно за Фрей, но за контролната среща с Швеция Доменек повика стража на Марсилия Стив Манданда и новото попълнение на Лион Уго Лорис.

„След сериозни размисли, бих желал официално да съобщя, че със сегашното треньорско ръководство начело на Франция, аз реших да отдам времето си на Фиорентина”, заяви Фрей.

„Не искам да прозвуча без респект към сегашния треньор, но очевидно няма да бъда избран от него”.

Фрей става втория футболист от Серия А, който се отказва от „петлите” след Давид Трезеге, който също бе изхвърлен от състава от Доменек.

Тази новина е поредния удар по реномето на специалиста и всички очаква неговия отговор на новината за Фрей.