Франция записа победа с 2:1 над Коста Рика в първата си проверка от подготовката за Световното първенство. „Петлите” се сбогуваха с феновете си на стадион „Феликс Болаер”, тъй като им предстои отпътуване за ЮАР.

Гостите изненадващо стартираха по-добре, и още в 11-та минута Карлос Ернандес откри резултата, след като успя да прати в противоположния ъгъл Стив Манданда. Костариканците обаче задържаха преднината си само десет минути, преди рейд на Франк Рибери да завърши с удар, който се отклони в Дъглас Секейра, и той имаше нещастието да си вкара автогол за 1:1.

Макар че французите демонстрираха нелоша игра, и да владееха топката в продължителни периоди, те не успяваха да материализират положенията си. Тимът на Коста Рика обаче определено изненада Раймон Доменек, и стигна до доста интересни ситуации пред пеналта на домакините.

След почивката Франция понабра скорост, а Франк Рибери продължи да бъде най-опасното оръжие на тима. Йоан Гуркюф също се справяше отлично в центъра на терена, а имаше и възможност да се разпише на няколко пъти.

В 65-та минута на терена се появи Матио Валбуена, и веднага присъствието му се усети. Той пробва на няколко пъти удари от разстояние, преди в 83-та минута да реализира победния гол за Франция. Именно изстрели отдалеч бяха основните прийоми за „петлите”, които трудно намираха позиции в наказателното поле на Навас. От 20-тина метра падна и попадението на Валбуена, донесло успех на „сините”.