Френският национален отбор ще бъде без защитника на Барселона Ерик Абидал и звездата на Лион Жереми Тулалан за реванша срещу Ейре – бараж за Световното първенство през 2010-та.

Двамата лекуват контузии, като Абидал е с травма в бедрото, а Тулалан все още се възстановява от проблем в сухожилието, който го извади и от първата среща в Дъблин.

Франция се наложи с 1:0 като гост, след страхотната игра на Никола Анелка и попадението му през второто полувреме на „Крок Парк”.

Ерик Абидал бе титуляр срещу ирландците, но няма да излезе на „Стад дьо Франс” във втория мач. В отсъствието и на Гаел Клиши, е вероятно Али Сисоко от Лион да дебютира за националния отбор именно в този решителен двубой.

За Жереми Тулалан пропускането на двете срещи от баража почти сигурно означава, че той няма да получи повиквателна и за Мондиала, ако Франция стигне до него.

Двамата все още не са заместени от нови футболисти, но не се очаква Раймон Доменек да вика други играчи, и ще разчита на наличния състав за реванша на 18 ноември.