Рен стана първият финалист за Купата на Франция, след минимален успех с 1:0 като гост на Гренобъл. Българският полузащитник Христо Янев отново не попадна в групата на Гренобъл. Единственото попадение бе дело на Муса Соу в средата на първото полувреме, но то се оказа напълно достатъчно за момчетата на Гай Лакомб да продължат напред.

Рен като цяло бе по-добрият отбор на терена на „Стад де Алпс”, като само точност в завършващата фаза не достигна за още голове във вратата на Гренобъл. Домакините имаха сериозни проблеми със създаването на положения, като бяха малко по-активни само през второто полувреме. Голмайсторът Соу имаше нещастието второто му попадение да бъде отменено, и така остави своя тим да брани преднината си до края.

Финалните минути на мача бяха белязани от неприятни сцени на терена, като между Оливие Томер от Рен и Бостиян Сесар от състава на Гренобъл влязоха в конфликт. И двамата получиха жълти картони, но техните действия бяха последвани от Жером Лирой и Миливое Витакич. Ядосаните фенове на домакините изразиха възмущението си, като уцелиха с бомбичка един от страничните съдии, а в сектора за гости бяха запалени куп фойерверки.

Като равносметка от всичко, Рен заслужено достигна финал за Купата на Франция. На „Стад де Франс” на 9 май Рен ще играе с победителя от мача между Тулуза и Гингам.