Устремилият се към титлата във Франция тим на Монако бе много близо до това да разочарова феновете си, допускайки неприятна загуба от опашкаря в Лига 1 Дижон. В крайна сметка обаче, футболистите на Леонардо Жардим показаха характер и успяха да направят пълен обрат на резултата и да спечелят поредните си три точки.

Монако се наложи с 2:1, а с основен принос за успеха бе резервата Радамел Фалкао, който осигури победата за своите.

След отличния двубой срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига през седмицата, днес тимът на Монако, като че ли подцени съперника си, а това можеше да му струва скъпо.

През първото полувреме на стадион „Луи II” домакините бяха твърде еднообразни в действията си в предни позиции, което улесни допълнително солидната отбрана на Дижон.

Посредствената игра на Монако позволи на гостите да поглеждат по-често към вратата на Субашич, а три минути преди почивката дочакаха своя момент. След изпълнение на свободен удар, топката бе центрирана в наказателното поле, където Тавареш стреля с глава и затрудни максимално вратаря на домакините. Субашич успя първоначално да парира удара, но не и да улови топката. Седрик Варо притича и от половин метър прати коженото кълбо в мрежата.

През второто полувреме футболистите на Монако взеха нещата в свои ръце и обърнаха резултата в своя полза, постигайки своята 24-та победа от началото на сезона в Лига 1.

Основна заслуга за успеха имаше резервата Радамел Фалкао, който се появи като резерва и имаше заслуга и за двете попадения. При първото, което бе дело на Набил Дирар, колумбиецът стреля опасно от фаул, топката срещна гредата, а по-лесното остана за Дирар, който не сгреши.

Изравнителният гол за Монако дойде в 69-ата минута, а малко по-късно попадение на домакините бе правилно отменено заради засада на Фалкао.

В 81-ата минута, отново Радамел се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, като този път изстрелът му попадна право в целта, правейки безпомощен стража на Дижон.

Така Монако спечели трудни, но заслужени три точки и направи сериозна крачка към титлата. Монегаските имат актив от 77 точки, три повече от втория Пари Сен Жермен, който вчера също спечели мач си срещу Анже.