Отборът на Евиан сътвори истинска сензация, след като елиминира Пари Сен Жермен на четвъртфиналите за Купата на Франция. Шестнадесетият във временното класиране на френската Лига 1 тим изхвърли звездата селекция на парижани, след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора запазиха равенството – 1:1, а този резултат остана непроменен и след двете продължения. След изпълнението на наказателните удари резултатът бе 4:1 в полза на домакините.

Това поражение за възпитаниците на Карло Анчелоти идва само седмица след като Барселона ги изхвърли на четвъртфиналите в Шампионската лига.

ПСЖ имаше превес през голямата част на мача, като с добри изяви се отчетоха обичайните заподозрени Златан Ибрахимович, Блес Матуиди, Хавиер Пасторе, както и Дейвид Бекъм, който имаше своите шансове в мача.

Резултатът бе открит в 9-ата минута, когато Бекъм пусна умел пас към Кристоф Жале, който комбинира с Хавиер Пасторе. Аржентинецът бе безкомпромисен, като се разписа за 1:0.

Евиан върна попадението само минута преди края на първата част чрез Сабер Хелифа, който се разписа за 1:1.

Този резултат остана непроменен до края на редовните 90 минути. И така се стигна до добавено време. В двете продължения от по 15 минути, двете равенството не бе променено, което доведе и до изпълнението на дузпи. Същевременно, в 118-ата минута парижани останаха с човек по-малко след като Тиаго Мота получи червен картон.

При изпълнението на дузпите играчите на Евиан бяха далеч по-концентрирани, а решителни пропуски за ПСЖ направиха две от най-големите звезди в селекцията им – Златан Ибрахимович и Тиаго Силва.