Треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери ще бъде начело на отбора и през следващия сезон. Това потвърди президентът на парижани Насер Ал-Келайфи след финалния мач за Купата на Франция срещу Анже.

ПСЖ спечели двубоя с минималното 1:0 с автогол на Иса Сисоко в 91-ата минута.

"Винаги съм казвал, че Емери няма да си тръгне от ПСЖ. Той на 200% остава треньор на отбора. Унай е щастлив при нас, а ние получаваме удоволствие от работата с него. Как оценявам изминалия сезон? Има много да се оценява, но не мисля, че точно сега е подходящ момент за това", каза Ал-Келайфи, цитиран от вестник L'Equipe.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери сподели, че не се притеснява за поста си. Въпреки шокиращото отпадане от Барселона на осминафиналите в Шампионската лига, както и загубата на титлата от Монако, наставникът на парижани изрази увереност, че ще продължи да води тима и през следващия сезон.

„Разговорите ми с президента винаги са били в насока да продължа работата си и през следващия сезон, както и за в бъдеще", заяви Емери.

"Освен това имам още една година от моя контракт и се чувствам щастлив тук. Вярвам, че този отбор може да се развие и с желание от страна на играчите и президента можем да подобрим нещата. Разполагаме с много добри футболисти, което ни позволява да продължаваме да подобряваме нивото си”, каза испанският специалист.

„Съжалявам за това, че не успяхме да спечелим титлата – нещо, което очаквахме в началото на сезона, но трябва да отдадем нужното на Монако, които записаха изключителна кампания. Тази година първенството бе по-силно и съм сигурен, че нивото ще се повиши още повече през следващия сезон, благодарение на отборите на Монако, Лил, Лион и Марсилия. Всичките тези тимове ще прогресират, което е отлично за конкуренцията в Лига 1”, допълни още той.