В момента Стефан Ел Шаарави блести с екипа на Рома и много малко хора си спомнят, че първата половина от сезона му в Монако беше истински кошмар. Агентът на ФИФА Федерико Пасторело разкри, че бившият играч на Милан не е успял в Лига 1, тъй като е бил прекалено техничен.

„Монегаските“ щяха да бъдат задължени да купят футболиста, ако той бе записал 25 мача за тях във всички турнири. Тъй като те нямаха такова желание, в момента, в който Малкия Фараон изигра своя 24-и мач, той неизбежно бе оставян извън групата.

Снощи 23-годишният нападател изигра поредния си силен мач за Рома, като вкара два гола при успеха над Емполи с 3:1.

„Има много причини за липсата на успех, която преследваше Стефан в Монако. За някои неща и той носи своята вина, но като цяло почти не играеше там“, каза Пасторело.

„Ел Шаарави е много техничени футболист и заради това се чувстваше като риба на сухо с игровата философия, която се изповядва в Монако.“

„Лучано Спалети е един от най-добрите италиански специалисти в момента и неговото идване възроди Рома, който от аутсайдер се превърна в претендент за третото място. Ако Ел Шаарави се бе върнал в Милан, нямаше да се справя така добре, както в момента“, добави Пасторело.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS