Франк Рибери за пореден път спаси поста на селекционера на Франция Раймон Доменек, като донесе победата на „петлите” с 1:0 над Литва. Също както в събота, звездата на Байерн Мюнхен се оказа джокера в тестето на Доменек, който му прибави нови три точки към актива в група 7. Франция е с 10 точки от пет мача, с две по-малко от лидера в групата Сърбия. Литва е с девет точки, но и мач повече.

Отново обаче французите постигнаха победата с усилия, а не с красива игра. Предвид значението на прекия сблъсък с литовците все пак това се оказа печелившата тактика. Гостите не се предадоха в нито един момент от срещата, като защитата им бе достатъчно солидна, за да удържи „петлите” цели 75 минути. Все пак Франция владееше центъра на терена, като Йоан Гюркуф, Ласана и Алу Диара бяха доста дейни, а Франк Рибери както обикновено – изключителен.

Доменек направи решителните си ходове през второто полувреме, като пусна в игра Карим Бензема и Пиер Андре Жиняк, които още с влизането си започнаха да обстрелват иначе безгрешния страж на Литва. И двете резерви се оказаха ключови за попадението в 75-та минута. Бензема отне една топка в средата на терена, напредна към пеналта, намери вляво Анри, който прати кълбото на далечната греда за Жиняк. Той пусна топката успоредно на гол линията, и от два метра за Рибери остана само да я добави във вратата за победното 1:0.

В другия мач от група 7 днес, Румъния на практика загуби шанс за класиране на Мондиал 2010. Северните ни съседи отстъпиха на Австрия с 1:2 като гости, и останаха само с четири точки от пет мача.

Австрия – Румъния 2 : 1 (0:1 Танасе 24', 1:1 Хофер 25', 2:1 Хофер 43')

Франция – Литва 1 : 0 (1:0 Рибери 75')

Класиране:

1. Сърбия 12 точки (5 мача)

2. Франция 10 (5)

3. Литва 9 (6)

4. Австрия 7 (5)

5. Румъния 4 (5)

6. Фарьорски острови 1 (4)