Рен удължи лошата серия на Тулуза във френския шампионат, като победи „ле теф“ с 2:0 в предпоследен двубой от 24-ия кръг на Лига 1. Това бе второ поредно поредно поражение и трето в последните четири мача за играчите на Ален Казанова, но по-важното бе, че прати Рен обратно в битката за място в европейските клубни турнири.

Домакините, които демонстрират чудесна форма от началото на 2013 година, обаче трябваше доста да се потрудят срещу дефанзивния стил на Тулуза. Гостите при всяка възможност накъсваха играта с фаулове, като за целия мач успяха да отправят едва един точен удар към вратата на Беноа Костил.

Своеобразното им катеначо обаче се пропука в края на мача, като първо звездата на „червено-черните“ Ромен Алесандрини откри в 79-ата минута , а пет по късно турският таран Мевлют Ердинч подсигури трите точки.

Успехът изкачи Рен с 40 точки до 5-ото място, което дава право на участие в Лига Европа. Третият Марсилия, който е последният в зона „Шампионска лига“, пък е само на 3 точки разстояние.

Тулуза от своя страна се смъкна до 12-ата позиция с 31 точки, като вече е на 7 от опасната зона.